Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning ledde till bråk

En man i Surahammar blev arg på en bilist som körde ovårdat utanför hans villa. Mannen gav sig på bilisten som då backade undan – och mannen släpades med.

Annons

Händelsen utspelade sig i ett villaområde en eftermiddag i april förra våren.

I ett hus pågick en fest och till festen kom en då 35-årig man från Kolsva. Han mekade med en bil, tillhörande en kompis. 35-åringen testkörde bilen en vända och när han återkom till villaområdet sladdade han till i gruset.

Det föranledde en man i ett grannhus, vars barn lekte på gatan, att mycket förgrymmad gå fram till bilisten. Därefter går meningarna delvis isär om vad som hände.

Bilisten menar att mannan gav honom ett slag i ansiktet, vilket mannen förnekar. Den händelsen polisanmälde bilisten men utredningen är nedlagd.

Vad som är fastslaget är att bilisten av rädsla backade undan och mannen släpades då med en bit eftersom han stod nära bilen och dörren var öppen. Mannen fick bara lättare skador.

Bilisten körde emellertid därifrån, ovetandes om mannens tillstånd, och stannade inte förrän flera kilometer bort. Där insåg han att mannen kanske dödades och fick djup ångest. Han drack några öl men fick sedan reda på, via telefon, att mannen hade klarat sig. Då återvände bilisten till platsen.

Tingsrätten har nu dömt bilisten till 11200 kronori dagsböter för rattfylleri och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Däremot frias han för misstanken om vållande till annans skada i samband med att han backade undan, eftersom han bedöms ha handlat i nödvärn.

Mer läsning

Annons