Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping hyr ut gåhjulingar

Vad gör man när benen är trötta men ändå vill se sig omkring i maklig takt? Befinner du dig på campingen i Hallstahammar kan du alltid hyra en gå-hjuling att åka runt med.

Annons
Full rulle! Från och med mitten av maj kan man hyra gåhjulingar på campingen i Hallstahammar. Uthyraren Thomas Svensson, låter campingchefen Ronny Ring provköra.

Från och med mitten av maj tillhandahåller campingen tio gåhjulingar för uthyrning. Bakom uthyrningen står Thomas Svensson från Hallstahammar, som också är återförsäljare av denna eldrivna ståcykel som alla talar om.

– Jag tror stenhårt på det här. Det innebär att folk på campingen kan röra sig mera och se vad som finns på orten. Även om man inte handlar något får man en överblick över vilka butiker som finns, säger Thomas Svensson.

– Det här gynnar campingen, handlarna och inte minst kommunen som har en jättechans att marknadsföra sig, slår han fast.

Campingchefen Ronny Ring instämmer:

– Det här är ytterligare en aktivitet på campingen, vilket skapar ett mervärde. Själv tror jag på guidade turer runt Skantzsjön framöver, men där är vi inte än, säger Ronny Ring.

Gåhjulingen gör 15 kilo-meter i timmen. Det är inget ålderskrav men den som är under 15 år måste använda hjälm. Åker man fortare än 3 kilometer i timmen ska den framföras på höger sida av vägen, allra helst på cykelbanor.

– Det tar ungefär fem minuter att lära sig åka, säger Thomas Svensson, medan han studerar hur campingchefen tar sig en provtur på parkeringen utanför campingen.

Hyran kommer att ligga på 250 kronor för en timme, 350 kronor för två timmar, 500 kronor för fyra timmar och 995 kronor för en dag.

Mer läsning

Annons