Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cancersjuk slipper fängelse

En 29-årig västeråsare misshandlade både sin flickvän och hennes mamma. Ändå slipper han fängelse, i stället döms han till samhällstjänst.

Annons

29-åringen träffade sin flickvän 2007 och samma år flyttade han in till henne och hennes mamma i Hallstahammars kommun. Men förhållandet blev stormigt, och hösten 2008 gick paret skilda vägar.

Vid tre tillfällen det året använde 29-åringen våld mot flickvännen och mamman. Misshandeln bestod i sparkar, knuffar, drag i håret och tummar som tryckts mot ögonen. Kvinnorna har fått blåmärken, svullnader och hårförluster.

Mannen har också hotat flickvännen och mamman med en motorsåg och en hammare.

29-åringen säger sig inte minnas så mycket av händelserna, men att han kände sig ekonomiskt utnyttjad av kvinnorna och att det blev mycket tjafs när de drack alkohol tillsammans.

Bättre minne har hans offer vars berättelser är både konkreta och trovärdiga, enligt tingsrätten. Domstolen finner det ställt utom allt rimligt tvivel att 29-åringen begått de brott som kvinnorna anklagat honom för. Den dömer 29-åringen till villkorlig dom med samhällstjänst i fyra månader samhällstjänst för misshandel, olaga hot och ofredande. Han ska också betala skadestånd till båda målsäganden på totalt 19 000 kronor.

Normalt ger misshandel fängelsestraff. Men tingsrätten tar hänsyn till 29-åringens personliga förhållanden, som att han under en lång tid gått på en cancerbehandling som ger biverkningar.

Mer läsning

Annons