Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl Philip besökte Strömsholm

Det var både glädje och sorg när prins Carl Philip invigde sommarens utställning på Strömsholms slott.

Annons

Glädjen var invigningen över utställningen om prinsens gudfar prins Bertil. Samtidigt delade prinsen med sig av sorgen över att att greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg (bror till prins Bertil) gått bort.

– Det här är två personer som betytt väldigt mycket för mig och min familj, sa Carl Philip.

Att prinsen och hans gudfar har mycket gemensamt står ju klart. Båda har bland annat ett genuint motor- och idrottsintresse.

– Han introducerade mig tidigt till motorsporten, det ser man inte minst på en av bilderna här på utställningen när jag får sitta i knät på en motorcykelpolis och prins Bertil står bredvid, berättar Carl Philip.

Han möttes utanför slottet av en barnkör från Fredhemsskolans klass 5A som sjöng Thomas Ledins Sommaren är kort för honom. De sjöng även för honom inne i slottet.

Därinne väntade en rad lokala dignitärer med kommunstyrelsens ordförande Catarina Pettersson i spetsen. De fick vänta en bra stund på prinsen eftersom han var nästan 20 minuter försenad.

Carl Philip tog god tid på sig att titta på utställningen innan det hela avslutades med en lätt lunch i Stenköket tillsammans med de inbjudna gästerna.

Många bilder på utställningen

Utställningen om Prins Bertil är i huvudsak en bildutställning, men man visar också en del mindre minnessaker.

Den pågår fram till den 31 augusti. Utställningen kommer också att visas på Stockholms slott från 6 juni, men då med flera större privata föremål.

Mer läsning