Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chaufför beskjuten med grön laserstråle

Ännu en gång har en person blivit ”skjuten på” med en grön laserstråle. Den här gången var det en plogbilschaufför som fick strålen i ögonen.

Annons

Chauffören, en man, höll på att ploga väg 558 från Munktorp och var nästan framme i Kolbäck.

På länsväg 252 kom då plötsligt en personbil åkande söderifrån, och när den når upp på bron träffas mannen av en grön laserstråle från bilen, mitt i ögonen.

– Det höll på i kanske 10-15 sekunder, och man blir ju helt bländad. Jag försökte att titta åt sidan men måste ju samtidigt hålla koll framåt på vägen, säger mannen.

Personbilen svängde av neråt Kolbäck och vid den före detta Statoilmacken möttes plogbilen och personbilen.

– Jag ställde mig med plogbilen framför dem och frågade vad fan de sysslade med egentligen. De sa att det var någon annan men mitt i natten ser man om det är andra bilar ute i farten, säger mannen med lätt syrlig ton.

Personbilen flydde platsen men mannen har polis-anmält händelsen som betecknas som grov misshandel. En laserstråle, som i det här fallet, kan ge brännskador på ögonen, men chauffören klarade sig utan skador.

Under det senaste året har flera fall rapporterats in om användandet av den, i Sverige, förbjudna gröna laserstrålen.

Det mest uppseende-väckande händelsen var en pilot som fick en stråle i ögonen under en inflygning mot Hässlö flygplats i Västerås förra vintern. Även flera poliser har blivit utsatta.

Mer läsning

Annons