Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Dans kan lätt leda till gruff”

Den notis om att polisen stoppade dansande gäster på en pizzeria i Hallstahammar har fått många att reagera. VLT reder ut begreppen.

Annons

Polisen och den gemensamma alkoholhandläggaren i Hallstahammar och Surahammar företog förra fredagen en inspektionsrunda på kvällstid i kommunerna och besökte sammanlagt sex ställen med serveringstillstånd.

Ett av ställena som besöktes var pizzeria Torino i Hallstahammar.

Efter besöket fick ägaren en polisanmälan på sig om misstänkt brott mot ordningslagen. Detta eftersom några gäster dansade inne i lokalen och dans kräver tillstånd enligt just ordningslagen.

– Om det är några få som spontandansar så spelar det ¿väl ingen roll. Att ägaren ska hinna få stopp på sådant och springa runt och be folk sätta sig igen är ju inte rimligt. ¿Det är mycket viktigare att hålla reda på att man följer bestämmelserna kring alkohol, menar Roland Hed, koordinator på polisen i Kolbäcksdalen.

– Men, lagen finns av en anledning. Med tillstånd för dans följer ett krav på ordningsvakter eftersom det lätt blir trångt på ett dansgolv och det kan leda till gruff. Sen ¿gäller det att utrymningsvägar fungerar och att man har koll på att inte för många vistas inne i lokalen samtidigt.

Vid inspektionen ansåg alkoholhandläggaren Ann Hellberg – som alltså inte är involverad i dansproblematiken utan bara undersöker om de serveringstillstånd som är utfärdade verkar följas – att ett tiotal personer inne på Torino hade ”för hög berusningsgrad”.

– Ägaren ska få tillfälle att yttra sig. Det kanske slutar i en erinran eller varning, inte mer, säger hon.

Mer läsning

Annons