Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De räddades från drunkning

Tre personer  var ute och paddlade kanot när strömmen välte båten. Hunden for genom dammluckorna, men alla klarade sig.

Annons

Två kvinnor, en man och en hund klarade sig med en hårsmån undan att drunkna vid kraftstationen i Mölntorp. De var ute med kanoten för att bogsera en flytbrygga som hade slitit sig.

Det höga vattenflödet i Strömsholmskanalen har gjort att vattnet är mer strömt än vanligt och när de gled fram emot kraftstationen tog strömmen tag i ekipaget och välte kanoten.

- Just Mölntorp är riskabelt när det är mycket vatten, säger Anders Lennqvist, styrkeledare på räddningstjänsten i Kolbäck.

De två kvinnorna lyckades simma i land själva, men mannen fick tag på några grenar längs strömmen. Han höll sig fast medan räddningstjänsten tog sig till platsen.

- När jag kom dit hade han säkert hållit sig kvar länge i det strömma vattnet. Jag hoppade ner på brofundamentet och kastade iväg en lina så att jag kunde dra in honom medan han sparkade med benen, säger Anders Lennqvist.

Hunden Banjul var den enda i kanoten som hade flytväst, men han drogs med strömmen under dammluckorna. En av kvinnorna hittade honom någon kilometer nedanför strömmen där han hade tagit sig upp. Blöt men oskadd.

- Det är lite våghalsigt att de gav sig ut utan flytväst, men den här gången slutade det lyckligt. Skärrade och blöta kunde de åka hem, säger Lennqvist.

Anders LÖennqvist, styrkeledare, i mitten av bilden.

Mer läsning

Annons