Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta är Skogmans plats

Thore Skogman får en egen plats uppkallad efter sig i Hallstahammar.

Annons

Thore Skogmans visor och melodier har en plats i mångas hjärtan. Minnet efter den store visartisten tar nu också en geografisk plats i anspråk.

Den del av Hammartorget som avgränsas av teatern, cykelaffären, Icabutiken och järnaffären ska heta Thore Skogmans plats. Det har kommunstyrelsen beslutat efter en förfrågan av Thore Skogmanssällskapet.

Den jättelika bulten på platsen ska prydas av en mässingsskylt med namnet Thore Skogmans plats ingraverat. Traditionella gatuskyltar med Thore Skogmans namn ska också sättas upp på de byggnader som omger platsen.

Thore Skogmans plats invigs den nionde mars klockan 14.00. Samma dag som Thore Skogman skulle ha fyllt 80 år.

Vid invigningen kommer Johnny Skoog att blåsa den speciella Hallstafanfaren.

På kvällen kommer Nicolas Olsson och Pär Ullander att framföra ”Solen bor i Karlstad” på Saga biografen i Hallstahammar.

Den vecka när invigningen äger rum blir en riktig Thore Skogman-vecka. Bokhandeln i Hallstahammar kommer att sälja Thore Skogman-böcker och i hela skyltfönstret kommer det att finnas bilder på Thore.

Kolbäcks gästgivaregård kommer att ha Skogman-meny som är komponerad av kocken Jan Adolfsson från Gävle.

Vad sägs om ”Thores kyckling Gul och blå” med ”Kalle Västmans potatisplättar”, som serveras med ”Fröken Fräkens pressgurka” och ”Bergsprängarmarmelad”.

Mer läsning

Annons