Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumpade priser gäller inte längre

Folkets hus i Hallstahammar har varit alldeles för snälla när det gäller att ta betalt för konferenser, menar den nytillträdde föreståndaren Anders Ekholm.

Annons
Ny strategi. Anders Ekholm basar för Folkets hus. Foto: maja geffen

Föreningen har haft en tung vår. Tre anställda från kökspersonalen har sagts upp. Därtill kom en vattenläcka iKolbäcksparken som kostade flera hundra tusen att laga.

– Ekonomin ser inte lysande ut. Vi har gått med 400000 kronor i underskott de senaste två åren. Målet iår var att gå plus minus noll, men utgifterna till följd av vattenläckan gör att det blir svårt, säger Anders Ekholm, som tog över som föreståndare i april i år.

Föreningen har emellertid satt upp en ny strategi för att få ordning på finanserna. För det första har man infört ett annorlunda upplägg för konferenser. Tidigare har föreningen tagit betalt för hyran av lokalen och för hur många som har ätit. Numera tar man betalt per deltagare. Lokalhyran ingår i priset. Dessutom erbjuder man hel- eller halvdagskonferens med eller utan lunch. Detta gäller bara konferenser, alltså inte årsmöten.

– Vi har dumpat priserna tidigare. Nu kör vi efter samma prissättning som andra konferensanläggningar, säger Anders Ekholm.

Ni har varit för snälla alltså?

– Absolut!

Folkets hus ska också satsa på utökad cateringverksamhet till företag och privatpersoner. Man planerar dessutom att ordna med dans eller liknande på lördagskvällar med start i höst.

Mer läsning

Annons