Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleven ångerfull efter skolhot

Den elev som i söndags kväll hotade Kantzowska gymnasiet via Facebook, känner ånger. Hotet vara bara en dum grej, säger han i förhör.

Annons

Den 18-årige eleven släpptes efter förhör men är misstänkt för olaga hot mot grupp. Det är nu upp till åklagaren att avgöra om 18-åringen ska åtalas för detta, eller om åtalet eventuellt får en annan brottsrubricering.

Klart är emellertid att 18-åringen erkänt brottet i sak, nämligen att han via internetsidan Facebook hotade Kantzowska gymnasiet.

–Han känner sig ångerfull. Det var en dum grej och det blev tokigt. Ungdomligt oförstånd skulle man kunna säga, säger Johan Stenvi, sektionschef på Krim i Västerås.

–Vi har ingenting konkret som visar att han haft uppsåt att göra verklighet av hotet, tillägger han.

I går stod det i VLT att eleven hotat att spreja ned Kantzowska. Det kan låta ganska oskyldigt. Men polisen berättar nu att hotet innehöll mer än så.

–Ja, det stod om vapen och skolmassaker. Det var ganska hotfullt, säger Johan Stenvi.

Polisen fick genom ett tips kännedom om hotet sent på söndagskvällen. Man tog hotet på största allvar och grep eleven i måndags förmiddag.

–Det var mycket personal, både i yttre tjänst och inom utredningen som jobbade med ärendet. Vi lägger hellre de resurserna på annat än sånt här, säger Johan Stenvi, som vill höja ett varningens finger för hotfulla uttalanden på Facebook och liknande sidor.

–Det kan vara svårt för utomstående att tolka vad som menas, Även om hotet inte är allvarligt kan det få väldiga konsekvenser både för dig själv och din familj, säger Johan Stenvi.

Mer läsning

Annons