Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för brutalt Surarån

Det blir fängelse för den Hallstabo som brutalt rånade och slog ner en yngre man i centrala Surahammar i februari.

Annons

Den 19-årige mannen från Hallstahammar har hela tiden nekat till att det var han som tillsammans med en några år äldre kvinna från Surahammar överföll mannen. Men kvinnan har pekat ut sin medbrottsling och tillsammans med den överfallnes iakttagelser räcker det för att fälla mannen anser tingsrätten.

Det var på kvällen den 4 februari som rånet ägde rum. Surahammarsbon var på väg att köpa pizza. På fickan hade han 3 000 kronor.

På vägen träffade han kvinnan som han kände sedan tidigare. Med sig hade kvinnan en maskerad man som när han fick klart för sig att Surabon skulle hämta pengar vid bankomaten drog fram en pistol och hotade att skjuta Surabon i knäna om han inte fick pengar.

Surabon tog ut sin kvarvarande hundralapp och visade mannen att han inte hade något mer på kontot.

Kvinnan tog då hundralappen och sa åt honom att tömma fickorna. När han vägrade tryckte den maskerade mannen pistolen mot honom. Då tog han fram en del av pengarna han hade i fickan, men vägrade släppa dem.

Surabon tvingades in i en gränd där han blev nedbrottad. Mannen slog honom i huvudet med pistolkolven. Kvinnan tog fram ett metallföremål och började slå Surabon på armarna och i knävecken. Till slut tvingades han släppa pengarna. Paret sprang från platsen

Hallstabon döms till ett års fängelse. Han borde egentligen få två års fängelse enligt rätten, men hans unga ålder ger honom rabatt på straffet. Han ska dessutom betala 20 000 i skadestånd till Surabon. Förutom för rånet dömdes mannen för hot mot tjänsteman, narkotikabrott och dopningsbrott.

Dom mot kvinnan kommer vid ett senare tillfälle.

Mer läsning

Annons