Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera ton blötsnö rasade

Snön på taket förvandlades till tung, farlig blötsnö innan den knäckte en hängränna och smällde ner i backen. I närheten lekte barn som kunde ha begravts under snömassorna.

Annons

Klockan 15 på söndagseftermiddagen skakade det till rejält på Hejarvägen i Ramnäs när flera ton blötsnö rasade ner från taket. Hyresgästerna som varnat fastighetsägaren för ras tidigare i veckan utan resultat samlades upprörda ute på gården.

–Det är mörkt, halt och fullständigt livsfarligt runt omkring huset. Någon kunde ha skadats om han eller hon hade hamnat under snön. Barnen leker här ofta och även vi andra kommer gående, sade en av de boende i fastigheten.

–Ägarna har vetat om det, men ingenting gjort, tillade hyresgästen som ville förbli anonym av rädsla för att inte kunna hitta ett annat boende.

Övriga boende ville också vara anonyma, av samma skäl. Trots att de ringt och klagat vid ett flertal tillfällen har fastighetsägaren inte installerat skyddsräcke på taket. Inte heller har vaktmästare tagit bort snön fastän man bett om det.

–När fastighetsskötarna kom hit från Västerås petade de jäms med ytterkanten bara och skyllde på att de inte hade någon stege. Efter det har det rasat från taket på flera ställen.

Den nedrasade snön från i söndags blockerar ytter-dörren för en av hyresgästerna som inte kan förflytta sig utan rollator och som ska ta färdtjänst till sjukhuset idag på morgonen.

–Jag förstår inte hur hon ska kunna ta sig fram till taxin. Hon kan ju inte kliva genom snömassorna, sade kvinnans make.

–Jag får försöka skotta bort snön så gott det går. Men det blir tungt.

VD:n för fastighetsbolaget, Liselotte Varnäs, ville inte kommentera när VLT ringde.

–Ingen har ringt hit, inga kommentarer, sade Liselotte Varnäs.

Mer läsning

Annons