Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus i Hallsta har bommat igen

Nu är Hallstahammars Folkets hus saga all. I går upphörde verksamheten i den konkursade föreningen och de fem anställda står därmed utan arbete.

Annons

När Folkets hus-föreningen i Hallstahammar lämnade in sin konkursansökan i slutet av augusti övertog konkursförvaltaren Per Bergsten ansvaret. Nu har han bestämt att stänga verksamheten.

Samtliga föreningar som har avtal med Folkets hus kommer att kunna fortsätta med sin verksamhet på plats under hela oktober månad, precis som tidigare. Det gäller till exempel bingo och Rotary.

Någon försäljning i sikte?

– Vi har haft en privat spekulant. Dessutom har jag lämnat ett bud till kommunen om att köpa inventarierna för 600 000 kronor. Det inkluderar konst för 100 000 kronor.

Vad händer med de fem anställda?

– De är uppsagda och där går den statliga lönegarantin in.

Har du lyckats reda ut hur mycket skulder föreningen har?

– Nej, inte än. Det droppar in fakturor hela tiden, säger Per Bergsten.

Ett problem för kommunen att lösa har varit var Kantzowskas elever ska äta lunch.

– Det blir på Lindboskolan. Vi kan utnyttja kaféet också och då funkar det.

Vad kommer det att kosta kommunen?

– Det har vi inte hunnit räkna efter, säger Lena Millberg.

Kantzowska gymnasiet ska fortsätta sin verksamhet även under läsåret 2013/2014, då med cirka 50 sistaårsstudenter på yrkesprogrammen.

Bakgrunden till konkursen

I våras kom det fram att föreningen hade skulder på flera hundra tusen kronor. Den dåvarande föreståndaren polisanmäldes för stöld och grov trolöshet mot huvudman. Föreningen fortsatte verksamheten men bara till den 30 augusti när man ansökte om konkurs. Under sommaren köpte kommunen föreningens fastigheter, exklusive inventarier, som därmed inte berörs av konkursen.

Mer läsning

Annons