Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus läggs ned?

Framtiden för Folkets hus och park i Hallstahammar/Kolbäck ter sig oviss. Föreningen har över 400 000 kronor i skulder hos Kronofogden och ledningen vill inte kommentera situationen i dagsläget.

Annons
Har det kärvt. Folkets hus och park i Hallstahammar/Kolbäck har skatteskulder på nästan 450000 kronor. Det är oklart om föreningen kommer att klara att betala av skulderna.

Skulderna som finns registrerade hos Kronofogden avser skatteskulder på knappt 450 000 kronor. Därtill kommer ett antal betalningsförelägganden och ansökningar om sådana, på knappt 370 000 kronor. Det är oklart om föreningen har betalat något av detta.

– Jag vill inte ge några kommentarer om den ekonomiska situationen förrän vi har rett ut det här, säger föreningens ordförande Ingrid Körberg.

Och när har ni gjort det?

– Det vet jag inte.

Verksamhetschefen Anders Ekholm har inte gått att nå för en kommentar.

Folkets hus och park har länge haft det kärvt ekonomiskt. 2009 och 2010 gick föreningen med 400 000 kronor i underskott, och förra våren sades tre anställda från kökspersonalen upp.

Hallstahammar arbetarekommun är delägare i föreningen. Dess ordförande Rolf Hahre känner inte till att skulderna är så stora.

– Nej, jag har hört rykten om vissa betalningsanmärkningar, men handlar det om så stora skulder så är det mycket allvarligt, säger Rolf Hahre.

– Kommunen kan komma att åka på att betala skulderna, eftersom den har gått i borgen för föreningen, säger han.

Mer läsning

Annons