Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskingringsfall tas upp på nytt

Först la åklagaren ned fallet. Nu tar han upp det igen. Det gäller fallet där flera hundra tusen kronor från IF Metalls kassa på Uponor i Virsbo försvann.

Annons

Beskedet om att åklagaren Johan Fahlander väljer att ta upp fallet på nytt, kommer bara dagen efter att VLT skrivit om klubbordföranden Joakim Göranssons ilska när han fick veta att fallet lagts ned.

– Det är som ett slag i ansiktet på våra medlemmar som blivit bestulna på sina pengar, sa Göransson till VLT den första augusti.

Göransson tog därefter kontakt med åklagaren.

– Mitt samtal hade tydligen viss effekt, säger Joakim Göransson, som inte vill lasta åklagaren för att förundersökningen lades ned i första läget.

– Nej, det är polisen som inte har lagt ned så mycket krut på fallet. Polisens utredning har klara brister. Nu tänker vi komplettera med uppgifter som behövs för att fallet ska gå till domstol.

Göransson är belåten över att åklagaren nu gett ärendet ett andra chans.

– Jag är naturligtvis positiv till det. Man ska inte kunna knalla ut från företaget med 760 000 kronor i brallorna. Det är 220 medlemmars lönepengar det handlar om.

Den misstänkta förskingringen upptäcktes förra året när Göransson tillträde som klubbordförande. Han tyckte att några gamla räkningar såg konstiga ut. Senare visade sig att 760 000 kronor hade försvunnit ur klubbens kassa och ur den sjukfond som finns på företaget för Metalls medlemmar.

VLT har sökt Johan Fahlander som är ledig och därför inte ha kunnat gå att nå. Inte heller ansvariga på polisens ekobrottssektion har kunnat nås för en kommentar.

Mer läsning

Annons