Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt sökande efter 81-åringen

Trots omfattande insatser av militär och polis har den 81-årige västeråsaren inte hittats.

Annons
Spaning från luften. Polisen har bland annat letat efter 81-åringen med helikopter.

Det var vid 10-tiden i tisdags förmiddag som 81-åringen gav sig ut i skogen för att plocka bär och svamp i trakterna av Lisjö, mellan Surahammar och Hallstahammar. Sent i går kväll var mannen ännu inte återfunnen trots omfattande insatser.

– Vi har utökat sökområdet och vi har metodiskt gått igenom de nya områdena enligt den modell som vi arbetar efter. berättar polisens insatsledare Per Wideberg.

Under natten till torsdagen genomsökte medlemmar ur Surahammars orienteringsklubb utvalda områden. På torsdagsmorgonen tog militär från hemvärnet över sökandet.

– Vi har också fått hjälp av poliser från angränsande län, berättar Per Wideberg.

Trots att det snart gått tre dygn sedan mannen försvann har Per Wideberg inte gett upp hoppet att finna 81-åringen.

– Vi kommer att hitta honom, säger han.

Under tiden efter försvinnandet har polisen haft stor hjälp av allmänheten som lämnat tips om personer som rört sig i området och som kan ha varit identiska med 81-åringen.

– Det är tipsen från allmänheten som gjort att vi har utökat sökområdet och även arbetar i flera sökområden, säger Per Wideberg.

Per Wideberg framhåller att polisen har tillgång till stora och kompetenta resurser för eftersökningen, men att polisen gärna tar emot tips och iakttagelser från allmänheten:

– De kan vara till mycket stor nytta för oss, så vi är glada att folk hör av sig till oss.

Mer läsning

Annons