Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friande förskingringsdom överklagas inte

Tingsrätten friade förra månaden en man som misstänktes ha förskingrat drygt 760 000 kronor från IF Metall på Uponor i Virsbo. Åklagaren tror inte på bättre lycka i hovrätten och väljer att inte driva målet vidare.

Annons

Joakim Göransson, metallordförande på Uponor, är besviken.

– Jag har läst allt, inklusive förundersökningar och förhör. Domen är beklaglig tycker jag. För mig är det klart hur det har gått till och vem som har gjort det, säger han.

Att den misstänkte frias gör visserligen att historien rättsligt är avslutad men den riskerar ändå att leva kvar i skuggorna.

– Nu är såret fortfarande öppet och den skyldige går fri. Det är för jävligt att någon lever livets glada dagar på medlemmarnas bekostnad. Men får nu finnas oss i domen.

Det är åklagaren i fallet, Johan Fahlander, som väljer att inte överklaga tingsrättens friande dom.

– Tingsrätten resonerar att det kan finnas utrymme att någon annan har gjort det och det får jag acceptera. Jag tror inte att hovrätten skulle komma till någon annan slutsats och därför väljer jag att inte överklaga.

Går det inte att försöka få fram mer bevis?– Vi har gjort en grundlig utredning och tittat både på ekonomiska transaktioner samt hört personer. Min bedömning är att det inte går att komma längre.

Läs mer i fredagens VLT.

Mer läsning

Annons