Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt utvecklad brand - trafiken stängdes av 

Vid klockan 12 fick räddningstjänst larm om en brand i Hallstahammar. 

Annons

Det var inne i företaget L-E golvs lokaler som branden startade. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

Enligt VLT:s reporter på plats vällde stora mängder rök ut från lokalen och Polisen beordrade bort folk från platsen då röken kunde vara giftig. 

Vid 12:50 rapporterade polisen att det var plastmattor som brunnit och rökutvecklingen var fortsatt kraftig. Polisen stängde av all trafik på Nibblegatan / Häradsvägen. 

Branden tros ha uppkommit någonstans mitt i byggnaden, troligen vid några uppstaplade träpallar. Hur branden har uppstått är oklart.

Den kraftiga rökutvecklingen beror till stor del på att det även finns plastmattor på lager inne i lokalerna.

- Vi har många rökdykare på plats eftersom vi ville göra en kraftfull insats från början. Det var viktigt att släcka elden och att få ut röken så fort som möjligt, säger räddningsledaren Fredrik Eriksson.

Inne i lokalen fanns även en del flaskor med kemikalier. Dessa kunde säkras ganska omgående.

Två personer befann sig i lokalen när branden utbröt men ingen uppges ha kommit till skada.

- Allt eftersom kommer vi att kunna släppa hem enheterna men vi blir nog kvar ytterligare flera timmar, säger Fredrik Eriksson.

Efter ett par timmar var den ursprungliga branden släckt. Räddningstjänsten får dock istället ägna sig åt att bekämpa en glödbrand som sprider sig i taket.

- Den är mellan inner- och yttertak och för att komma åt den måste vi skruva loss plåt. Vi kommer nog att bli kvar här ett par timmar till men jag bedömer att vi har situationen under kontroll, säger Thomas Reichert som övertog befälet på brandplatsen efter någon timme.

Platsen kommer sedan att spärras av eftersom en teknisk undersökning måste till för att om möjligt reda ut hur och varför branden startade.

Peter Jaslin

Carl Widerberg

Mer läsning

Annons