Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gav sig på hyresvärden - döms till fängelse

De två män som misshandlade och misshandlades på Östergatan i Surahammar i början januari har nu fått sina domar. Det blir fängelse.

Annons

Bilden av vad som hände i hyreshuset i Surahammar den 17 januari är fortfarande något oklar. Men den är dock tillräckligt klar för att en 64-åring och en 55-åring kan dömas.

Helt klart är att händelsen började med att 64-åringen misshandlade sin hyresvärd med slag i ansiktet och på hans armar. Orsaken var att han inte ansåg sig få gehör för sina klagomål på grannarna. Tingsrätten anser att misshandeln är en allvarlig kränkning och att den var oprovocerad. Eftersom 64-åringen i oktober förra året dömts till samhällstjänst för misshandel av hyresvärden döms nu mannen till två månaders fängelse för båda brotten, samt att betala ett skadestånd på 8000 kronor till hyresvärden.

Några problem att betala det skadeståndet ska han inte ha eftersom han själv ska få ett skadestånd på 12000 kronor från den granne som en stund senare misshandlade honom med bland annat hjälp av en kniv.

Den 55-årige grannen hävdar att han gav sig på 64-åringen därför att den senare hade tagit strypgrepp på en kvinnlig granne. Något som också tingsrätten tog hänsyn till i sin dom.

Däremot anser man att 55-åringens användande av kniv i den aktuella situationen är oförsvarligt.

Eftersom det fråga om en nödvärnssituationen döms därför 55-åringen för misshandel och inte grov misshandel som åklagaren ansåg.

Mannen döms av tingsrätten till fyra månaders fängelse.

Mer läsning

Annons