Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grandin blir politisk vilde

”Jag skulle aldrig svika mina väljare och lämna min plats i kommunfullmäktige”

Annons
Blir kvar. Ove Grandin har bestämt sig för att sitt kvar i kommunfullmäktige i Halltahammar. Foto: Mikael Johansson

Det säger Kolbäcksbon Ove Grandin som i torsdags begärde utträde ur Sverigedemokraterna och nu blir politiske vilde i kommunfullmäktige i Hallstahammar.

– Jag gjorde det här för att förekomma dom som ville få mig utesluten ur partiet, säger han.

Ove Grandin har länge varit offentligt kritisk till hur partidistriktet Västmanland-Dalarna har agerat i olika frågor. Han anser bland annat att man agerat bedrägligt när man fått partistöd från Hallstahammars kommun. Något som partiets företrädare har förnekat.

I lördagens VLT tyckte distriktets ordförande Marie Edenhager att Ove Grandin även borde lämna sin plats i kommunfullmäktige.

Hon får stöd i sin åsikt av Susanne Lehmus, fullmäktigeledamot i Surahammar.

– Eftersom han meddelat att han lämnar partiet så kommer han ju inte föra vår politik, därför borde han avgå, säger hon.

– Jag tror på partiets politik. Men jag tror tyvärr inte på människorna som är partiets företrädare här i Västmanland-Dalarna, säger Ove Grandin.

– Det skulle vara ett svek mot de som valt mig att lämna en tom stol i fullmäktige. Jag är intresserad av de små och nära frågorna som berör Hallstaborna. De ska jag fortsätta att arbeta med så länge jag orkar och det blir minst till valet 2014.

– Jag förstår att distriktets företrädare vill ha bort mig eftersom jag inte är rädd att prata om vad de sysslar med. Det som presenterats i bland annat VLT är bara toppen på ett isberg.

Mer läsning

Annons