Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne gick till attack efter filminspelning

En grannfejd om ett vägservitut slutade med att en man dömdes för misshandel och dagsböter.

Annons

Grannarna, ett gift par och en 73-årig man bor mellan Hallstahammar och Surahammar. De har sedan några år till-baka varit osams om ett vägservitut.

Osämjan grundar sig att 73-åringen utnyttjar väg-servitutet som finns i angränsning till grannparets tomt.

En dag under i april 2008 filmade grannfrun när 73-åringen backade in med bilen på hennes tomt. 73-åringen blev då arg och försökte förgäves slita av kvinnan videokameran.

Drygt en månad senare, i början av juni, inträffade nästa incident. 73-åringen kom gående längs vägen som omfattas av vägservitutet. Återigen filmade grannfrun honom. När 73-åringen befann sig vid tomtgränsen uppstod ordväxling med mannen i huset. Till slut rann det över för 73-åringen som klev över muren och in på målsägandes tomt. Där slog han till mannen på axeln och viftade med en kniv.

Även om sekvensen med slagsmålet inte finns med på videofilmen, så ser tingsrätten inga skäl att ifrågasätta målsägandes version om vad som hänt. 73-åringen har invänt nödvärnsrätt med utan gehör. Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och 3 500 kronor i dagsböter. Han ska också betala ett skadestånd till målsäganden på 5 000 kronor.

Mer läsning

Annons