Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gummibåtscruising på Kolbäcksån 

”Jag hoppas att det här ska bli en tradition. En bra avslutning på sommaren”, säger Denise Wiklund från Ramnäs som via Facebook tagit initiativ till cruisingen

Annons
Lisa Järnberg pumpar sin gummibåt full med luft.

Alla ateraljer för att genomföra en lyckad cruising fanns på plats – förutom den välpolerade kromen på gamla åk. I stället var det gott om färgglada flytetyg.

– Vi höll på halva natten för att fixa till stereon, berättar Jonas Cederberg från Västerås som placerat en trälåda med en inbyggd bilstereo i sin gummibåt och som kompisen Andreas Guetani utrustat med en piratflagga.

Det var närmare 15 gummibåtar och andra vattenburna farkoster som sattes i vattnet vid Ramnäs för att sedan i sakta mak ta sig ner mot Surahammar.

 – Vi hade säkert blivit fler om det inte varit så att man hotat med dåligt väder i går, konstaterar Denise och tittar upp mot den klarblå himlen med några enstaka vita molntussar.

Idén till det här med gummibåtscruising fick hon när hon bodde i Vagnhärad. Där kunde man cruisa i Trosaån till Trosa.

– Det tog oss tre försök innan vi lyckades ta oss fram hela vägen. Jag hoppas det går bättre den här gången, säger hon.

En som är i full färd med att pumpa upp sin båt är Lisa Järnberg.

– Det hände ju inte så mycket i Ramnäs och det här verkade vara en rolig grej, så klart att man hängde på.

Det blev en livad avfärd med gott om skratt och ingen blev mer blöt än vad som är normalt när man ska fara i en gummibåt.

Även om flytvästar hörde till undantaget fanns det gott om badringar, badmadrasser och annat som kunde användas om olyckan skulle vara framme. Dessutom fanns en följebåt på plats för att undsätta nödställda.

Mer läsning

Annons