Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halka stoppar sophämtning

Ishalkan ställer till med ordentliga problem för sophämtningen. Inte minst på mindre vägar på landsbygden, där sophämtarna ibland helt enkelt inte kan ta sig fram.

Annons

Vafabmiljö, som sköter sophämtningen på många håll i länet, larmar om att den extrema ishalkan ställer till bekymmer. Det kan innebära att många i bland annat Hallstahammar och Surahammar, men också på landsbygden i övriga länet, inte får sina sopkärl tömda på utsatt dag.

Det är vattenmängderna ovanpå isen som gör att sopbilarna har svårt att ta sig fram och skapar stora säkerhetsrisker för sophämtarna.

– Först och främst så är det svårt att stanna på vägen, bilen glider. Sedan var jag ute och skulle dra fram en soptunna till sopbilen och då började sopbilen glida i sidled. Jag hann precis undan, det var riktigt obehagligt, berättare sopåkaren Magnus Berg för P4 Västmanland.

Skulle ditt sopkärl inte bli tömt när det ska uppmanar kommunerna att låta det kärlet stå framme till dess att sopbilen kan komma och tömma det. Blir kärlet fullt innan dess kan man ställa en extra plastsäck bredvid soptunnan.

Mer läsning

Annons