Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsta säger ja till You

Hallstahammar vilade på hanen några månader men har nu sagt ja till att delta i You-projektet, som syftar till att skaka fram praktikplatser till arbetslösa ungdomar.

Annons

You – Yrkesorientering för ungdom – är ett samarbete mellan landstinget, länets kommuner, länsstyrelsen, arbetsförmedlingen och föreningen Jobba i Västerås.

När Hallstahammar fick frågan om att delta i projektet första gången, i början av året, sade man nej med motiveringen att ett annat praktikantprojekt var under uppsegling i kommunen.

– Nu tycker vi att vi kan gå med. Det är ett bra koncept som har haft bra utfall i andra kommuner. Dessutom kan det komplettera vårt andra projekt, säger Catarina Pettersson (S), kommunalråd i Hallstahammar.

Kommunens roll är i princip bara att stötta projektet med pengar. Det är arbetsförmedlingen, näringlivet och projektledningen som jobbar fram de praktikplatser, vilka måste sökas av ungdomarna.

– Det ställs hårdare krav för de här praktikplatserna. Man måste vara seriöst intresserad.

Det är meningen att varje plats ska ha en handledare och även om inte praktik leder till anställning ska ungdomen få en bättre grund att stå på.

Men egentligen är projektet en smula överflödigt, enligt Catarina Pettersson.

– Det här borde väl vara arbetsförmedlingens roll kan man tycka.

Projektet kommer att pågå till och med år 2012 och kommer för Hallstahammars kommuns del att kosta totalt 130 098 kronor.

Mer läsning

Annons