Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstabo frias från våldtäktsmisstankar

Hallstabon döms för misshandel men frias för åtalspunkterna grov fridskränkning och våldtäkt.

Annons

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Hallstahammars kommun, har haft ett förhållande med en kvinna i 40-årsåldern. Han åtalades i oktober för misshandel, våldtäkt och grov fridskränkning av sin partner. Enligt tingsrättens bedömning har mannen varit dominant, bestämmande och ekonomiskt överlägsen kvinnan. Misshandeln som mannen döms till fängelse i två månader för ska ha skett genom att att han lyft upp kvinnan och släppt ner henne i sängen, för att sedan ta polisgrepp på henne.

Det som skiljer den här åtalspunkten från de övriga är att tingsrätten här finner att det finns tillräcklig bevisning i form av journalutdrag och fotografier för en fällande dom. De övriga åtalspunkterna anses inte ha konkretiserats tillräckligt väl för att mannen ska kunna försvara sig mot dem på det sätt som krävs i en rättegång. Kvinnans berättelse har bedömts vara lugn och sansad, men också entonig och något onyanserad. Hon har också lämnat andra uppgifter till personer som hon har pratat med om händelserna, jämfört med vad hon berättade i rätten. Det har enligt tingsrätten rört sig om grundläggande uppgifter, som exempelvis hur den påstådda våldtäkten ska ha gått till.

Mannen har helt förnekat att det ska ha förekommit något våld i relationen. Mannen anses ha fullgjort fängelsestraffet under den tiden han har suttit häktad.

Mer läsning

Annons