Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blir Suras graffiti laglig

Mer än hundra gånger sedan starten i somras har ett nytt graffitikonstverk sett dagens ljus på den gamla resultattavlan vid tennisbanorna.

Annons

Det var inte utan viss övertalning som kommunens fritidsförvaltning i Surahammar tidigt i somras upplät den gamla resultattavlan vid tennisbanorna till graffiti.

– Idén föddes när jag tillsammans med tjejen var och målade på den öppna väggen i Västerås, berättar Adem Besic, som tillsammans med kompisen Nicklas Silfver är initiativtagare och ansvarig för projektet.

– Vi har ju båda hållit på att måla länge. Sällan eller aldrig på så här stora ytor, oftast på papper hemma vid köksbordet, säger Nicklas.

Efter ett tveksamt ja har nu projektet permanentats.

– Det har fungerat jättebra, vi har därför sagt ja till att det ska fortsätta, säger Urban Dimberg på fritidsförvaltningen.

Reglerna för att få måla är enkla. Man hör av sig till Adem eller Nicklas och berättar att man ska dit och måla. Sedan fotograferar man av sin målning som minne.

Även om vintern har slagit till så målas det på väggen.

– Vi hoppas att det här ska hjälpa till att minska klottret här i Surahammar. Det finns ju faktiskt en laglig vägg att måla på, säger Nicklas.

– I framtiden hoppas vi att det går att göra väggen lite större och att vi kan ordna lite tävlingar och andra happenings här, säger Adem.

Mer läsning

Annons