Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer plötsligt ett lodjur in i trädgården

- Det var ju jättespännande, säger Ylva Frohm som fortfarande är alldeles tagen efter fredagskvällens upplevelse.

Annons
Lodjuret sätter sig tillrätta efter att ha jagat bort två råddjur från fågelbordet. Bilden tagen 11/4 klockan 19.20, fyra meter från köksfönstret.

Familjen bor i Riset, Lundbo, precis på gränsen mellan Hallstahammar och Surahammars kommuner. Klockan var strax efter sju på kvällen och de hade precis ätit middag.

- Då ser min dotter två rådjur som står under äppelträden och äter resterna av fågelmaten. Sen säger hon: Shit, mamma, det är ett lodjur!

Lodjuret satt delvis dold bakom en brunn en bit bort men plötsligt sprang den fram mot rådjuren. Inte någon riktig attack utan mer ett lufsande. Rådjuren sprang förstås i väg men var inte mer rädda än att de stannade 20-25 meter bort och betade på ängen.

- Men lokatten satt kvar, bara fyra meter från oss, och tittade. Och han såg ju att vi var tre som stod där och pratade innanför köksfönstret.

Ylva Frohm berättar att maken och dottern sett lo tidigare men aldrig hon själv. Nu blev det en fantastisk upplevelse.

Blev du inte rädd?- Absolut inte. Det var ett väldigt trevligt inslag, en bättre efterrätt kunde man inte få. Jag är fortfarande euforisk. Fast lite orolig är jag ju för mina egna katter.

Mer läsning