Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hisstur slutade med knivhugg

När hissen stannade på bottenvåningen rök två män ihop. Då kom en tredje man och utdelade ett knivhugg mot en av de bråkande männen.

Annons

Den som utdelade knivhugget är en 20-årig Kolbäcksbo. Han döms nu till åtta månaders fängelse för grov misshandel och ska dessutom betala 10000 kronor i skadestånd.

Knivdramat utspelade sig i augusti i år i en lägenhet i Västerås.

Det var fest och stora mängder alkohol intogs. I hissen på väg ned från lägenheten rök två av ungdomarna ihop, däribland 20-åringens kompis. I trapphuset fortsatte handgemänget.

När den 20-årige Kolbäcksbon såg slagsmålet gick han fram och högg den som höll i hans kompis. Knivhugget träffade i ryggen. Ambulans tillkallades men den knivskadade klarade sig utan allvarliga skador. Han har inför tingsrätten berättat att knivhugget var som hämtat från en dålig film.

20-åringen hävdade att han handlat i nödvärn när han såg sin kompis bli fasthållen bakifrån i ett grepp om halsen. Och egentligen slog han bara med knytnäven, kniven råkade bara befinna sig i samma hand.

Tingsrätten avfärdar den förklaringen. Såret är för djupt för att vara annat än ett hugg eller stick med kniv.

Även 20-åringens kompis, en 21-årig man från Västerås, stod åtalad för samma brott men frias. Enligt målsäganden ska 21-åringen uppmanat 20-åringen att hugga med kniven under bråket.

Tingsrätten kan inte utesluta att det i stället för en uppmaning kan ha rört sig om ett konstaterande från 21-åringen, när hugget väl var utdelat.

Mer läsning

Annons