Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg ovän efter blöt kväll

Under en blöt kväll råkade de bägge grannarna i luven på varandra. Den ene mannen högg den andre i axeln med en kniv. Han åtalas nu för mordförsök.

Annons

Natten mot söndagen den 3 november råkade två grannar i luven på varandra. De bägge var osams efter att den ene haft en affär med den andres fru. När de berusade möttes på en restaurang i Surahammar under lördagskvällen blev det handgemäng på en gång.

Efter att männen hade slagits gick den ene, en 53-åring, hem till sig. När den andre mannen, en 45-åring, senare kom till gården utanför sin lägenhet ska 53-åringen ha skrikit hotfullt från grannbalkongen. Enligt åtalet ska han ha ropat ”jag ska döda dig.”

53-åringen ska sedan ha gått ut till 45-åringen och hans sällskap. 53-åringen hade en kniv i handen och började enligt vittnesuppgifter hugga mot den andre mannen.

Ett hugg träffade i axeln innan de bekanta kunde skilja männen åt. Knivhugget lämnade bara en lindrig skada.

När polisen kom till platsen hade de först svårt att reda ut vad som hade hänt. De bägge inblandade var så berusade att de var svåra att höra, detsamma gällde flera av vittnena.

Efter flera kompletterande förhör, samt teknisk bevisning i form av bland annat rättsläkarundersökning, anser åklagaren ha tillräckligt klar bild för att kunna åtala 53-åringen för mordförsök.

Åklagaren menar att 53-åringen agerade särskilt hänsynslöst och att 45-åringen klarade livhanken bara på grund av tillfälliga omständigheter.

Den misstänkte 53-åringen nekar till anklagelserna om mordförsök. Han nekar också till att ha varit ute på gården där brottet ska ha skett. Han erkänner att han hade en kniv, men menar att det var för att försvara sig mot de andra, som han menar hade misshandlat honom tidigare under kvällen.

Mer läsning

Annons