Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotet har inte rubbat Sura kommun

De hotfulla uttalandena mot barn- och utbildningsnämndens ordförande Kennet Hedlund (S) har inte påverkat det politiska arbete, enligt kommunstyrelsens vice ordförande Tobias Nordlander (S).

Annons

– Nej, det kan jag inte påstå. Men det är olyckligt att en politiker få ta emot hotfulla uttalanden, det främjar inte demokratin direkt, säger Tobias Nordlander.

Är demokratin i Surahammar hotad?

– Eskalerar hoten blir det svårt att få folk att ställa upp för politiska uppdrag. Men så långt bedömer jag inte att det har gått i det här fallet.

Tobias Nordlander har talat med Kennet Hedlund om hoten, men han vill inte gå in på vad han har sagt till honom.

Också Malin Dreifaldt som arbetar med säkerhets- och beredskapsfrågor i kommunen har varit i kontakt med Kennet Hedlund.

– Det har inte hänt något ytterligare. Situationen har inte förvärrats, snarare tvärtom. Kennets omgivning tycker att hoten visar på ett gräsligt beteende, säger Malin Dreifaldt.

Skulle det uppstå ett allvarligt hot mot politiker eller tjänstemän i kommunen kopplas polisen in.

– Jag fungerar som polisens kontaktperson i kommunen och har inte direkt att göra med skarpa händelser. Mitt uppdrag handlar mer om kommunens säkerhet vid naturhändelser, säger Dreifaldt.

Enligt Roland Hed, polis i Kolbäcksdalen, ligger man lågt än så länge eftersom man inte fått in någon polisanmälan eller uppgifter om någon hotbild mot Kennet Hedlund.

VLT har sökt kommunalrådet Britt-Inger Fröberg (S) men inte lyckats få tag på henne.

Jackie Meh

Mer läsning

Annons