Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tid att sitta ner för Sit Down i Kolbäck

Formel ett-cirkus i USA, inspelning av legendariskt tv-program och jättekonserter på den nya nationalarenan i Solna. För det lilla Kolbäcksföretaget Sit Down rullar det på i ett rasande tempo den här hösten.

Annons

När Formel ett-cirkusen efter en tids bortavaro återvänder till USA för en deltävling i Austin, Texas den 18 november finns Kolbäcksföretaget Sit Down med på ett hörn. Företaget har specialiserat sig på att tillverka mobila läktarsystem i aluminium. Ordern som innefattar 60 000 åskådarplatser är värld fem miljoner kronor.

Historien med Slow Down och Formel ett sträcker sig tillbaka till 1998 och en deltävling i Montreal.

– Vi fick bygga de billiga platserna längst ner närmast banan. Så de som satt längre upp på de dyrare platserna kunde ju se uppifrån hur de billigare platserna såg ut. Någon av de som satt på de dyraste platserna hade efter tävlingen ringt till självaste Eccleston (Bernard, för detta förare, numera det högsta hönset i Formel ett-världen, reds. anm.) och klagat över att de billigare stolarna var bättre utformade, säger Pär Johnsson, produktansvarig på Sit Down.

Detta ledde till en inbjudan till London där företaget fick demonstrera hur man bygger den aktuella läktaren.

Men Formel ett är inte det enda som företaget har på gång i höst. I november ska man leverera 7 500 läktarplatser när det legendariska brittiska motorprogrammet Top Gear ska spelas in i Helsingfors. Och när dj-kollektivet Swedish House Mafia gör tre utsålda spelningar på den nya nationalarenan i Solna i november, så gör man det på platåer byggda av Sit Down.

Mer läsning

Annons