Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag tänker inte kommentera” Vd:n på Aros Berg AB vill inte förklara bolagets indrivning av skuld

Kolbäcksföretaget Aros Berg AB vägrar att svara på hur det kom sig att man hämtade ut varor för över hundra tusen kronor hos företag som man inte fick betalt av.

Annons

– Jag tänker inte kommentera saken. Artikeln om oss är full av fel! Du har börjat i fel ände, du skulle ha talat med mig först innan du började skriva, ryter Aros Bergs vd Sören Dahlin, när VLT ber honom kommentera varuuthämtningen, varom det stod om i måndagens VLT.

Vad det är som är fel i artikeln eller domen vill han dock inte svara på, utan hänvisar till sina jurister som han inte heller vill namnge.

Det var i mars 2011 som två representanter från Aros Berg AB klev in i Uppsalaföretaget Bragozz butik, och där hämtade ut varor för drygt 120 000 kronor. Varorna bestod av bland annat golvvärmeslingor, verktyg och kläder.

De båda männen från Aros Berg sa åt den anställde i butiken att skriva på ett ordererkännande och lämnade därefter platsen. Enligt den anställde skedde det under hotfulla förhållanden.

Bakgrunden till händelsen är att Aros Berg tidigare utfört ett sprängningsarbete på uppdrag av Bragozz. När man inte fick betalt av Bragozz tog man saken i egna händer och hämtade ut varor för att ”kvitta” skulden.

Bragozz AB konkursbo stämde Aros Berg och menade att kvittningsrätten inte gäller i det här fallet. Häromdagen meddelade Västmanlands tingsrätt en Tredskodom som innebär att Aros Berg måste betala för varorna som man tagit av Bragozz. Tredskodomen har dock ännu inte vunnit laga kraft och Aros Berg har möjlighet att begära återvinning av målet. Om detta går igenom tas målet om från början igen.

Mer läsning

Annons