Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappast läge att sitta inne och uggla - Carl-Magnus grep tillfället i flykten när familjen fick finbesök

Ugglan satt snällt kvar och tittade rakt in i kameran när Carl-Magnus Palmblad for ut genom köksdörren för att få en bild på den oväntade gästen.

Annons

Ugglan hade sällskap av en hel mängd kajor som Carl-Magnus var måttligt intresserad av. "Ser du ugglan?" undrade hustrun Ulrika och då blev det fart på Carl-Magnus.

Efter en stund kunde han urskilja ugglan som hade samma färg som trädet. Den satt snällt kvar och lät sig fotograferas.

– Det var en ögonblicksbild som blev väldigt bra, säger Carl-Magnus Palmblad.

Sedan han köpte en systemkamera i december har Carl-Magnus tagit runt tio till tjugo bilder om dagen. Han är naturintresserad och vill gärna dokumentera djur och växter. Att fotografera fåglar kräver dock en massa tålamod och tid som han just nu inte har. Familjen med de två små barnen Alice, 5 år, och Elvin, 3 år, kommer i första hand.

Förra sommaren gjorde en duvhök en mellanlandning i trädgården. Annars är det mest småfåglar som håller till på tomten. Carl-Magnus är glad över att en uggla, en ganska ovanlig sådan därtill, kom på besök. Många trodde att det var en kattuggla som Carl-Magnus hade fotograferat, men efter intensivt googlande har han dragit slutsatsen att det är en slaguggla. Den har orange näbb. Kattugglan har brun, förklarar han.

Carl-Magnus är själv något av en flyttfågel. Det var kärleken som för elva år sedan förde honom till Kolbäck. Hustrun Ulrika kommer från Kolbäck och ville gärna att familjen skulle slå sig till ro i hennes hemtrakter. Till vardags arbetar Carl-Magnus Palmblad som energi- och klimatrådgivare i Hallstahammars kommun.

Foto: Privat.

Foto: Carl-Magnus PalmbladDet satt en uggla i vårt träd en morgon, väldigt mjukt och varmt morgonljus. Jag tog kameran och knäppte några bilder och frågade runt vad det kunde vara för uggla då jag inte är någon fågelexpert. Till slut kom vi fram till att det var en slaguggla, ganska ovanlig, i alla fall i centrala Kolbäck.

Här kan du se de övriga bidragen till Veckans bild:

Vill du själv vara med och tävla i Veckans bild? Här kan du skicka in ditt bidrag!

Mer läsning

Annons