Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ratar förslag

Ny läktaridé blir för dyr.

Annons
Lutar inte tillräckligt. Läktarna i nybyggda Mälarenergi Arena i Surahammar är alltför flacka vilket gör att publiken som sitter högst upp inte ser den delen av planen som ligger närmast läktaren.Foto: Peter Jaslin/Arkiv

Det finns en idé om hur man kan lösa problemet med den felaktiga läktarlutningen i Mälarenergi Arena, men kommunen tvekar kring förslaget.Surahammar. Den alltför flacka läktaren i nybyggda Mälarenergi Arena gör att de som sitter högre upp inte ser den delen av planen som ligger närmast läktaren. Detta har lett till att publiken sviker och att Surahammars Innebandyförening går miste om 5 000–6 000 kronor varje hemmamatch.

Jan Mårtensson från Surahammars IBF föreslår i ett medborgarförslag till kommunen att man bygger platsbyggda läktare i markplan av trä i två alternativt tre plan. Han menar att man i ett första skede skulle kunna använda sig av läktarna från Kättinghallen i Ramnäs för att utvärdera.

Enda problemet är att det avståndet mellan sarg och läktare blir något för kort.

– Men jag har kollat med Svenska Innebandyförbundet och enligt dem är det inte några problem att få dispens på 1,0 meter, skriver Mårtensson,

Kommunen ställer sig dock avvaktande till förslaget. Rent tekniskt är projektet fullt genomförbart, men kostnaderna är betydande, konstaterar kommunens samhällsbyggnadschef Sabine Dahlberg.

– Med beaktande att anläggningen är i nyskick kan ifrågasättas om inte satsningar inom andra delar av kommunens fastighetsbestånd ger ett bättre utbyte, skriver Sabine Dahlstedt i sitt svar på medborgarförslaget.

Mer läsning

Annons