Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tror på Hantverksbyn

Utvecklingen av hantverksbyn i Ramnäs kommer att fortsätta enligt de visioner som finns. Det lovar Sabine Dahlstedt på Surahammars kommun.

Annons
Snart tomt. Den 31 oktober stänger glashyttan. Nu har jakten börjat på nya hantverkare till Ramnäs. Foto: Peter Jaslin

Det var i gårdagens VLT som vi kunde berätta att Glashyttan i Ramnäs stänger igen sin verksamhet från den 1 november. Orsaken är att det inte går att få lönsamhet i verksamheten – trots att man hållit på i fem år.

– Det är jättetråkigt. Men det är också extremt kostsamt att driva en glashytta i jämförelse med andra hantverk, konstaterar Sabine Dahlstedt, ansvarig för att driva utvecklingsprojektet med en hantverksby i Ramnäs.

– Visionen lever i allra högsta grad. Tillsammans med våra två andra hantverkare jobbar vi nu hårt för att hitta två nya hantverkare som kan ta över glashyttans lokaler.

– Det händer ju väldigt mycket i Ramnäs just nu. Kanalbolaget planerar för en husbilscamping. Ägarna till Schenströmska herrgården planerar för en expansion. Jag tror det kommer att hända mycket positivt över den här vintern som gör att en del av pusselbitarna hamnar på plats, även om det återstår en del efter det, säger Sabine Dahlstedt.

Vilka erfarenheter drar ni från det som har hänt med glashyttan?

– Att vi måste jobba på att förlänga sommarsäsongen. Att de hantverkare som finns här ute måste ha klart för sig att de måste ha fler ben att stå på än den försäljning som sker över disk, säger Sabine Dahlstedt.

Mer läsning

Annons