Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult misstänkt för förskingring

En inhyrd konsult på ett familjeägt företag i Kolbäcksdalen har polisanmälts för förskingring. Mannen nekar till anklagelserna.

Annons

Enligt den polisanmälan som företagets ägare gjort, misstänks konsulten för att under flera års tid ha tömt företaget på likvida medel. Nu kräver företaget 1,2 miljoner kronor tillbaka.

I den internrevision som gjorts av företaget misstänks han för att ha använt hundratusentals kronor av företagets pengar för privat bruk.

Det var när leverantörer började vända sig till ägaren, som inte längre är aktiv i företaget, och undrade varför de inte fick betalt för sina fakturor, som det hela rullades upp.

– Hade vi inte upptäckt det hela i tid hade företaget tvingats i konkurs om någon månad, berättar ägaren.

– Nästan alla våra likvida medel är förbrukade. Tack vare att vi har mångåriga goda kontakter med leverantörerna så har de varit väldigt tillmötesgående när de förstått att vi blivit utsatta för ett brott.

Enligt polisanmälan ska konsulten, som haft ansvaret för företagets ekonomi, bland annat använt företagets bensinkort och under en kort period köpt diesel och bensin för 150 000 kronor. I det fallet hoppas man att övervakningskamerorna på bensinstationen ska ge svar på vem som har tankat.

Mannen ska, enligt anmälan, också använt företagets Visa-kort för krogbesök tillsammans med hustrun. Han påstås också ha gjort överföringar av kontanter till sina privata konton.

En del av de drygt 1,2 miljonerna, som företaget kräver tillbaka, inbegriper också överfaktureringar som man anser att mannen gjort i sitt uppdrag.

– Jag har begått misstag och betalat tillbaka de pengarna och dessutom erbjudit mig att betala skadestånd. Det man anklagar mig för nu är rena fantasierna, säger konsulten till VLT.

Mannen har liknande uppdrag åt andra företag som nu troligen också kommer att granska han insats.

– Det här känns väldigt jobbigt, säger han.

Mer läsning

Annons