Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde åt fel håll på E18

Drygt ett års fängelse blev domen för mannen som försökte köra på en polis i Hallstahammar och sedan körde mot färdriktningen på E18.

Annons

Det var på morgonen den 7 mars som den narkotikapåverkade 42-åringen stal en bil i Västerås. Senare observerades han av en polis i en civil polisbil i Hallstahammar. 42-åringen försökte i hög hastighet köra ifrån polisen längs smågator och cykelvägar.

Två poliskollegor försökte spärra vägen och en polis ställde sig i körbanan och gjorde stopptecken. Men 42-åringen fortsatte bara i full fart mot henne och hon fick hoppa undan. Mannen fortsatte ut på E18 men i fel färdriktning. Först efter cirka en mils färd mot Köping vände han, körde av vägen och lämnade bilen. Han spårades av polis med hund och greps i ett skogsområde.

Nu döms mannen vid Västmanlands tingsrätt till fängelse i ett år och tre månader. Han var villkorligt frigiven från en tidigare fängelsedom men den friheten förklaras nu förverkad.

42-åringen döms på åtta olika punkter, bland annat försök till grov misshandel (körningen mot polisen) och grov vårdslöshet i trafik (körningen i fel riktning). Domen gäller dessutom en rad snatterier, brott mot knivlagen, narkotikabrott med mera begångna i Västerås, Fagersta, Hofors och Gävle under vintern/våren.

Mer läsning

Annons