Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skickades hemmed brutet ben

En 65-årig kvinna från Surahammar råkade i november ut för en trafikolycka. Men på akuten gjordes ingen nämnvärd undersökning och nu har hon anmält ansvarig läkare.

Annons

I november i år råkade kvinnan ut för en trafikolycka där hon slogs till marken.Med ambulans skjutsade hon till akutmottagningen på Centrallasarettet i Västerås.

Hon hade kraftig smärta i höger sida men var vid medvetande hela tiden. På akuten frågade tjänstgörande läkaren på ortopeden om kvinnan hade någon protes, vilket hon har.

Området för protesen röntgades men visade att den hade klarat sig. Med det skickades kvinnan hem, med kryckor som hjälp vid främst toalettbesök.

Väl hemma låg kvinnan mest i sängen under flera dagar. En morgon hade hon så svåra smärtor att hon knappt kunde andas. Hon fick ambulanstransport in till akuten på nytt.

Hela kroppen röntgades och då konstaterades att fyra revben var av, att det fanns sprickor på bäckenet samt att det hade uppstått en blödning på levern.Hon blev omgående inlagd och fick stanna på sjukhuset drygt en vecka.

Rehabiliteringen har fortsatt och nu har hon även fått smärtlindrande medicin, vilket hon inte fick efter första besöket.

Hon har nu, till hälso- och sjuvårdens ansvarsnämnd, skickat in en anmälan mot den läkare som undersökte henne direkt efter olyckan.

Kvinnan menar att eftersom ingen ordentlig undersökning gjordes redan första gången har hon utsatts för onödigt lidande.

Mer läsning

Annons