Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larmade polisen om fejkad knivskärning - åtalas

Den 17-åriga tjejen från Surahammar ringde till 112 och uppgav att hon blivit knivskuren. Nu åtalas hon för falskt larm.

Annons

Det var i mitten av januari i år som flera polispatruller skickades till Kopparbergs-vägen i Västerås sedan en okänd kvinna ringt till 112 och uppgivit att hon blivit knivskuren. När polisen kom till platsen kunde de inte hitta någon sådan person.

Bakgrunden till det hela var en dejt som gick fel. Den 17-åriga tjejen hade stämt träff, tillsammans med en kompis, med en 24-årig västeråsare som hon hållit på att sms:a med ett tag. Efter en tur på stan så gick de hem till killen.

Enligt honom hade flickornafrågat om han hade alkohol, vilket han inte hade. När de sedan började härja med fiskarna i hans akvarium bad han dem gå.

Enligt flickans vittnesmål ville 24-åringen kramas med henne, men det ville inte hon. Hon tyckte att han var dryg och ville inte ha någon fysisk kontakt.

En sak är de överens om. De båda flickorna lade sig på golvet och började använda sina mobiler.

Enligt flickan så blev hon provocerad av 24-åringen att hon ringde polisen. Varför hon gjorde det vet hon inte och hon säger i förhören med polisen att hon inte heller minns vad hon sagt till larmoperatören.

När hon och kompisen lämnade lägenheten upptäcker hon flera polisbilar som närmar sig adressen.

”Shit, trodde inte att polisen skulle komma”, uppger hon sig ha tänkt.

Hon säger att hon inte då förstod allvaret i att ringa och larma polisen falskt och vilka konsekvenser det kan få.

Mer läsning

Annons