Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil körde i diket - vattentäkt hotas

(Uppdaterad 19.54) En lastbil har kört i diket på länsväg 252 strax norr om Surahammars kyrka. Nu stängs vägen av hela fredagen.

Annons

Olyckan inträffade strax innan 13. Lastbilen körde i diket, men föraren har kravlat sig ur lastbilen i stort sett oskadd. Enligt åkeriet inträffade olyckan när lastbilschauffören tvingades väja för en annan lastbil som fick sladd.

Men lastbilen läcker diesel och eftersom olyckan inträffade i närheten av en vattentäkt måste vägen stängas av för sanering. Det befaras nu att 200-300 liter runnit ut i vattentäkten i åsen.

- Nu har det hänt det vi fruktat. Vi tar det här på allvar och har satt in alla tänkbara resurser, säger Ruben Öberg, driftchef på Surahammars kommunteknik.

Kommunen har sen tidigare begärt att vägen ska stängas av för tung trafik, men Trafikverket har sagt nej.

Just nu görs mätningar varje timme för att säkerställa kvalitén och specialister håller på att schakta ur vid vattentäkten. De kommer att följa upp kvalitén under lång tid framåt.

Avspärrningen gäller mellan Surahammars kyrka och norrut i riktning mot riksväg 66. Trafiken leds i stället genom Surahammar.

Strax före klockan 20 på fredagskvällen höll schaktningsarbetet på för fullt.

- Vi måste bara få upp dieselkontamineringen, så är det bara. Vi har gott hopp om att det ska ordna till sig som det ser ut för tillfället, säger Ruben Öberg när vlt.se ringer upp.

Mer läsning

Annons