Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovar jobbförslag vid varje besök

Arbetsmarknaden är inte död, men den har stagnerat. Den som vill ha ett jobb måste vara beredd att antingen pendla eller flytta, säger Nicklas Lantz, chef på Arbetsförmedlingen Hallstahammar-Surahammar.

Annons
Tätare kontakter. Arbetsförmedlingens service ska bli ännu bättre. Tätare kontakter med både arbetssökande och arbetsgivare utlovas. ”Den som kommer hit och söker arbete ska få ett jobbförslag med sig hem varje gång”, säger chefen för Arbetsförmedlingen Hallstahammar-Surahammar, Nicklas Lantz, som här överlägger med arbetsförmedlaren Bernhard Randehall (närmast).Foto: JACKIE MEH

Den totala arbetslösheten i Hallstahammar och Surahammar, det vill säga den som innefattar både öppet arbetslösa och sådana som är inskrivna i program, är ungefär den samma som för ett år sedan. I december 2011 var den 10 procent i Surahammar och 11,2 procent i Hallstahammar. Det är något högre än för hela riket där den totala arbetslösheten uppgick till 8,6 procent under samma period.

Men det ser mörkare ut i dag än för ett år sedan. 2010 blev något av en nytändning efter finanskrisen. Arbetslöshetskurvan i Sverige och Kolbäcksdalen sjönk. Därefter planade den ut efter sommaren 2011 och nu pekar den svagt uppåt igen.

– Enligt våra prognoser håller stagnationen i sig när det gäller industrin i Mälardalen och ända ner till Småland under hela 2012, säger Nicklas Lantz.

I dag finns bara ett tiotal lediga jobb var i Hallstahammars och Surahammars kommun.

– Den som vill ha ett jobb måste vara beredd att antingen pendla eller flytta, säger Nicklas Lantz.

Men det finns ljusglimtar i vintermörkret. Arbetsförmedlingen får extra pengar av staten, vilket gör att den kan öka sin bemanning.

– Våra kontakter med både arbetsgivare och arbetssökande kommer att bli tätare framöver, säger Nicklas Lantz och ger ett löfte.

– Den som kommer hit och söker arbete ska få ett jobbförslag med sig hem varje gång. Jobbförslaget ska passa utifrån de jobb man söker, men det måste inte finnas i Kolbäcksdalen.

Mer läsning

Annons