Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madicken som ger bort det mesta

Om man ger så får man mycket tillbaka. Så beskriver regissören Kaj Svednell budskapet av Hammarteaterns uppsättning av Madicken som har premiär på söndag.

Annons
Stora förväntningar. Förhoppningarna inför teatervisningarna är många. Att det kommer mycket folk, publiken gillar det de ser och att barn, vuxna och ungdomar får utvecklas tillsammans är några saker som arrangörerna hoppas på.

I torsdags hade Hammarteatern sin näst sista repetition på scenen i Kolbäcks Folkets park, där även teaterföreställningarna visas, inför premiären av Madicken.

Kaj Svednell berättar att pjäsen handlar om att Madicken lär sig att människor har det olika ställt i livet och att vissa har det ekonomiskt bättre än andra.

– Madicken ger bort allt hon har och hjälper andra runt omkring sig, utan att kräva något tillbaka, men hon får mycket för det, säger han.

Föreställningen beräknas bli två timmar och tjugo minuter lång. Det är ett 20-tal vuxna och barn som är med i uppsättningen. Något som är unikt, eftersom det oftast är vuxna som spelar barn i den här typen av teater.

– Det är underbart att det är vuxna som spelar vuxna och barn som spelar barn, säger Kaj Svednell.

Rollen som Madicken spelas av 14-åriga Beatrice Ovesson. Hon ser rollfiguren som en rolig utmaning.

– Det känns bra, annorlunda och roligt. Hon är så ung, hon är bara sex eller sju år så jag spelar hälften av min ålder. Och jag har aldrig varit med i en så stor pjäs förut, säger hon.

Beatrice upplever att Madicken tänker väldigt mycket. Av sin rollfigur har hon därför lärt sig att få fram sina tankar och känslor mer. Något som hon ser fram emot att visa på premiären på söndag.

– Jag är jättetaggad och längtar mycket, säger hon.

Mer läsning

Annons