Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma anmäler brödrabråk

En mamma har anmält en skola i Kolbäcksdalen till Skolinspektionen sedan skolpersonalen inte lyckats förhindra att storebror slår lillebror.

Annons

– Jag anser att det är skolans skyldighet att skydda min yngste son från misshandel, oavsett om det är hans bror som gör det eller ej. Att skolan tillåter det här är helt otroligt, och inte gör någon annan insats förutom att ringa mig, skriver mamman i sin anmälan till skolinspektionen. Inspektionen har nu inlett en granskning av ärendet och den aktuella skolan.

De båda pojkarna har olika problem. Bland annat kan den äldre av dem bli väldigt aggressiv. Mamman har på skolans rekommendationer satt pojkarna på separata avdelningar i skolan och på fritids. Men ibland händer det att de av olika orsaker hamnar på samma avdelning och det är då det blir våldsamt ibland.

Mamman kan inte komma ifrån sitt arbete alla gånger när situationerna uppstår. Hon har gett personalen tillstånd att hålla fast den äldre pojken så han inte skadar sig själv eller andra. Besked från personalen hon fått då är att de inte kan göra så.

Den äldre pojkens aggressivitet mot sin omgivning har gjort att skolan bett mamman hålla pojken hemma från skolan i kortare perioder.

– Situationen är ohållbar. Gäller inte skolplikten för alla, undrar mamman i sin anmälan.

Kommunen har nu på sig till början av februari på sig att besvara det tiotalet frågor som Skolinspektionen ställt med anledning av mammans anmälan.

Mer läsning

Annons