Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man slog och hotade sambo i Hallstahammar

En 26-årig man från Eskilstuna har dömts till åtta månaders fängelse för att flera gånger ha misshandlat sin sambo samt hotat att döda henne.

Annons

Mannen och kvinnan träffade för flera år sedan och bodde inledningsvis i Eskilstuna. För några år sedan flyttade de till Hallstahammar och har ett barn ihop. Förhållandet har bitvis varit stormigt, delvis på grund av att mannen har missbrukat narkotika samt, enligt egen uppgift, att han lätt blir arg när han dricker alkohol.

I slutet av april i år var paret på en fest tillsammans. Strax innan festen, hos en annan bekant, tog mannen ett stryptag på kvinnan. Väl på festen började de bråka och mannen tog på nytt ett stryptag på kvinnan.

Hon och en väninna återvände till parets bostaden dit mannen dök upp efter en stund. Misshandeln fortsatte, och mannen rispade bland annat kvinnan med en kniv på ena benet. Han hotade även att döda henne och hennes pappa.

Polisen tillkallades och kunde gripa mannen. Genom förhör med kvinnan har det framkommit att mannen även tidigare har misshandlat kvinnan, där stryptag tycks ha varit ett återkommande inslag.

Åklagaren yrkade på grov kvinnofridskränkning men trots att tingsrätten finner mannen skyldig till alla de sex anklagelserna som var presenterade, dömer de honom till misshandel och olaga hot i stället.

Tingsrätten menar att brotten inte, i lagens mening, sammantaget kan anses vara ett led i en upprepad kränkning varför grov kvinnofridskränkning inte kan komma i fråga.

Utöver fängelsestraffet ska mannen också betala skadestånd till kvinnan på knappt 55 000 kronor.

Mer läsning

Annons