Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonvinst för Hallstahem

En vinst på en miljon kronor visar kommunägda Hallstahem för förra året. Men det kunde ha blivit mer.

Annons

– Det gynnsamma ränteläget gav oss betydligt mer pengar än vad vi räknat med. Men de pengarna har vi satsat på att öka underhållet, säger Per Arne Gunnarsson.

Man hade planerat underhåll för 23 miljoner. Det blev till slut 29 miljoner. Aldrig tidigare har Hallstahem lagt ner så mycket pengar på underhåll. Det är främst badrum som renoveras. Hittills har man renoverat 700 badrum och då är man halvvägs. Om fem år ska allt förhoppningsvis vara klart.

Det goda resultatet för 2009 gjorde också att hyresgästerna slipper någon hyreshöjning för 2010.

– Vi tycker det är viktigt att även hyresgästerna ska märka av det låga ränteläge som gynnar oss, säger Per Arne Gunnarsson.

Trots att det fanns en oro i början av 2009 att det ekonomiska klimatet skulle göra att antalet hyresgäster skulle bli färre blev det inget tapp.

Den stränga vintern kommer att kosta Hallstahem en hel del pengar. Men det kommer inte att märkas förrän vid nästa bokslut.

– Jag vill påminna om att vi hade en ordentlig vinter i början av 2009, men framförallt mycket regn i somras som kostade oss stora pengar i vattenskador. Personalen har gjort ett fantastiskt arbete i både kyla och regn, säger Per Arne Gunnarsson.

Några nya byggprojekt är inte på gång.

– Det går tyvärr inte att ekonomiskt räkna hem några nybyggda hyreslägenheter i dagsläget, säger Per Arne Gunnarsson.

Mer läsning

Annons