Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel gav fängelse

Efter första misshandelstillfället förlät hon honom. Men när det upprepades blev det en polissak. Nu har en mannen, bosatt i Ramnäs, dömts till fängelse för misshandel.

Annons

Kvinnan och den nu 28-årige mannen hade bråkat i förhållandet flera gånger, utan fysiska inslag.

Men en kväll i september 2009, när båda var påverkade av alkohol, uppstod ett nytt bråk över en struntsak. Efter en stund, menar kvinnan, tog mannen stryptag på henne. Hon kom tillfälligt undan men överfölls på nytt. Till slut lyckades hon undkomma till sin kusin i en lägenhet intill.

Senare samma kväll uppsökte hon en väninna som dokumenterade skadorna med sin kamera. Mannen bad dock kvinnan om ursäkt och hon förlät honom.

Drygt en månad senare gav sig mannen på kvinnan igen. På nytt över en struntsak och den här gången hemma hos mannens mamma.

Han ska ha försökt att knuffa henne över räcket från ett loft samt slagit och sparkat henne. Hon kunde efter en stund låsa in sig på toaletten och ringa efter hjälp. Den här gången polisanmälde hon honom.

Mannen förnekade, i tingsrätten, alla anklagelser men medgav att de hade ett förhållande med verbala bråk.

Tingsrätten litar dock på kvinnans berättelse, och lutar sig främst mot fotografier på skadorna, utlåtande från läkare samt i viss mån vittnesuppgifter.

Mannen har nu dömts till fem månaders fängelse för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 21 900 kronor.

Mer läsning

Annons