Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt kvar i häktet

Den 27-årige man som är misstänkt för försökt till våldtäkt omhäktades på onsdagen. Men mannens advokat menar att bevisningen inte kommer att räcka till åtal.

Annons

På onsdagen omhäktades den 27-årige mannen av Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för försök till våldtäkt mot barn. Förlängningen av häktningen är medgiven till den 11 juli, men kommer förmodligen att förlängas eftersom utredningen inte lär bli klar tills dess.

Mannen, som bor på asylboendet i Westsura herrgård, ska natten mellan 10 och 11 juni har försökt våldta en minderårig flicka. Det finns inga vittnen till händelsen, men flickan ska själv ha berättat vad som har hänt.

Åklagaren Helena Lundgren är fortsatt förtegen kring omständigheterna i fallet. Hon vill i dag inte uppge hur mannen ska ha kommit i kontakt med flickan och vad bevisningen består av.

Jacob Asp, 27-åringens försvarare, anser att bevisningen mot hans klient är klen. Det är hans bild just nu i alla fall.

– Av det jag känner till hittills i utredningen kommer det inte att räcka till fällande dom. Jag tror knappt det räcker till åtal, om inte åklagaren sitter inne med något som hon ännu inte presenterat, säger Jacob Asp.

Vilken är din klients inställning till det brott han är misstänkt för?

– Han förnekar allt som sägs om honom i utredningen.

Enligt Ulrik Åshuvud, enhetschef på Migrationsenheten i Västerås, har stämningen på boendet inte påverkats av det som hänt.

– Visst finns det frågetecken, men jag har inte fått några signaler om att de boende känner oro eller rädsla på grund av det här.

Mer läsning

Annons