Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt porrsurfare stämmer Sura kommun

Surahammars kommun har avskedat en man med omedelbar verkan. Enligt vad VLT erfar har porr påträffats i hans arbetsdator.

Annons

Mannen, som har en visstidsanställning, förnekar att han besökt porrsidor.

— Men det har kommit upp pop-up fönster med porrsidor på, berättar mannen, som hänvisar till sin advokat för fler kommentarer.

Mannens advokat Mikael Johansson har svårt att hålla inne med vad han tycker om kommunens agerande.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det här är ett stort övertramp från kommunens sida. De verkar inte ha någon koll på de arbetsrättsliga reglerna, säger Mikael Johansson, som sysslat med arbetsrätt i flera år.

– Min klient förnekar att han varit inne på porrsidor. Men även om så skulle varit fallet är det inte tillräckliga skäl för avsked. En varning vore rimligt, säger MikaelJohansson som har lämnat in stämningsansökan på 140000 kronor, av dessa är 120000 kronor ersättningför kränkningen.

– Min klient har blivit uppsagd inför sina arbetskamrater på ett oerhört förnedrande sätt. En otrolig kränkning. Kommunen borde ha agerat mycket mer finkänsligt.

Chefen för skola och barnomsorg i Surahammars kommun, Kurt Haraldsson, vill inte kommentera om det rör sig om nedladdad porr eller bara porrsurfning.

– Jag vill inte gå in på orsakerna till avskedet. Men vi har en policy inom kommunen att man inte får besöka vissa internetsidor, med exempelvis pornografiskt eller rasistiskt innehåll.

Hur ställer ni er till stämningsansökan?

– Vi går inte med på att betala ut pengarna. Det får bli en diskussion mellan jurister, säger han.

Mer läsning

Annons