Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördarjakt läggs ner

Mördare okänd. Det är den slutsatsen som polisen tvingas dra när det gäller mordet påen kvinna i Hallsta-hammar 2008.

Annons

I praktiken har polisen nu skrivit av ärendet.

— Vi håller på att samla ihop och sortera allt utredningsmaterial så att det ska bli lätt att hitta om man vill ta upp fallet på nytt, förklarar förundersökningsledaren Bo Forsman.

Den 59-åriga kvinnan hittades mördad i sin lägenhet på kvällen den 24 augusti 2008. Obduktionen visade att kvinnan hade sticksår och att hon legat död minst en vecka innan hon påträffades. Det gjorde att det var svårt att fastställa exakt tidpunkt när mordet inträffade.

— Det har inte gjort saken lättare precis, säger Bo Forsman.

En annan försvårande omständighet, enligt Forsman, är att kvinnan hade en stor bekantskapskrets och att flera personer rört sig i kvinnans lägenhet.

Polisen har satsat stora resurser för att lösa mord-gåtan. Fem poliser var sysselsatta med fallet fyra månader efter mordet. Även rikskrim har varit inkopplat. Utredarna har förhört flera hundra personer och låtit analysera mängder av saker från kvinnans lägenhet. Man också hittat kvinnans mobiltelefon och en nyckel till hennes lägenhet som låg slängd i en brunn i närheten, men inget av dessa fynd ha lett någonvart.

— Vi har inte lyckats binda DNA till någon misstänkt gärningsman, säger Bo Forsman.

I mars 2009 anhölls två personer för inblandning i mordet, men de släpptes kort därpå och är sedan dess avskrivna från utredningen.

Mer läsning

Annons