Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP i Sura på väg att falla sönder

Miljöpartiet i Surahammar står på randen till undergång. Avhopp, osämja och ett tynande antal medlemmar gör partiets framtid högst osäker.

Annons

I gårdagens VLT stod att läsa att Miljöpartiet inte längre har någon fullmäktigeledamot i Surahammar, sedan både ordinarie ledamoten Kjell Hedlund och ersättaren Lise-Lotte Norin begärt sitt entledigande.

Sekreteraren Harald Erikssons första ord när VLT ringer upp honom angående avhoppen, säger ganska mycket om läget inom partiet just nu:

– Allt är nytt för mig. Jag fick veta det för bara en halvtimme sedan. Jag är helt ställd, säger han och tillägger:

– Ingen vill hålla på längre. Det är ett totalt fall inom partiet.

Harald Eriksson har ännu inte glömt det interna bråket i somras då man grälade om vilket block partiet skulle samarbeta med.

– Vi har haft fred i 29 år och så rasar allt ihop på ett år, säger han.

Själv tänker han inte engagera sig aktivt i partiet längre.

– Nä, jag har gjort mitt. Jag är folkpensionär och ingen vill ha en gammal gubbe. Men jag kommer att fortsätta att vara medlem och sekreterare så lägger jag får. Jag hoppas att yngre förmågor driver partiet vidare.

Kjell Hedlund, som hoppar av fullmäktige på grund av hälsoskäl:

– Jag kommer inte att engagera mig i kommunpolitiken över huvudtaget. Däremot sitter jag kvar i landstingsfullmäktige. Det är ju bara sex gånger varje år som vi samlas.

Kjell Hedlund avsade sig vid årsskiftet sin ordförandepost i partiet. VLT har försökt nå den nya ordföranden Bertil Eriksson, dock utan resultat.

Mer läsning

Annons